O dragă și două barje Conver lucrează pe Bega

Draga multifunctionala Conver C91 opereaza pe Bega

O dragă și două barje Conver lucrează pe Bega

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a recepționat și a început operarea unor noi echipamente tehnice de întreținere a canalului navigabil Bega. Este vorba de o dragă multifuncțională și două barje, dintre care una autopropulsată, achiziționate cu ajutorul unei finanțări obținute în cadrul Programului IPA, de colaborare transfrontalieră România-Serbia, care vizează reabilitarea și reluarea navigației pe canalul Bega, de ambele părți ale graniței.

 

Draga multifunctionala Conver C91 si barja Conver C84Draga multifuncțională Conver C91 la lucru alături de barja Conver C84 cu sistem de navigație

 

Draga multifuncțională este echipată cu diverse dispozitive de lucru specializate: braț și cupă excavator, cositoare hidraulică, mulcer (tocător de resturi vegetale) și altele. Are ca obiectiv principal asigurarea adâncimii optime și a gabaritului pentru navigația pe canalul Bega.

Barjele vor asigura transportul materialului rezultat din activitatea de curățare/dragare și din tăierea vegetației până la locurile de depozitare, iar barja autopropulsată e capabilă să o tracteze și pe cea fără motor.

Barja Conver C84 cu sistem de navigatie Barja Conver C84 cu sistem de navigație

 

Proiectul “Repararea  Infrastructurii de navigație a Canalului Bega”, finanțat prin Programul IPA Interreg CBC Romania-Serbia are o valoarea totală de 13.850.684,41 euro (TVA inclus) din care 11.773.084,30 euro (85%), reprezintă finanțare UE. Își propune să îmbunătățească infrastructura regională, să dezvolte legăturile de transport și turismul între România și Serbia și să sporească numărul oportunităților de cooperare în zonele adiacente Timișoarei și Zrenjaninului.

 


Mai multe informații despre draga multifuncțională Conver C91 găsești aici.
Mai multe informații despre barja Conver C84 găsești aici.
Mai multe informații despre setul de navigație Conver găsești aici.