Există un împingător de aluviuni integral electric? Da. Noul Conver C86-E.

Există un împingător de aluviuni integral electric? Da. Noul Conver C86-E.

Conver C86-E este un nou împingător de aluviuni, dezvoltat special pentru a îndepărta nămolul și resturile vegetale din iazuri, canale și căi navigabile într-un mod ecologic, sustenabil. 100% electric!

Imediat ce tehnologia a făcut posibilă crearea unei bărci cositoare integral electrice, Conver nu a ezitat să facă primii pași în domeniu, plasându-se din nou în avangarda producătorilor de utilaje profesionale pentru întreținerea vegetației acvatice pe lacuri și căi navigabile. Iată că după lansarea unei bărci cositoare C485-E, acum a venit rândul segmentului de bărci și utilaje specializate în dragare să primească tratamentul electric.

Așa că, iată, olandezii propun deja un împingător de aluviuni integral electric, bazat, bineînțeles, pe redutabilul și foarte apreciatul Conver C86. Noul model, Conver C86-E, ca orice împingător de aluviuni de talie mică/medie, este ideal în principal pentru situațiile în care lucrul din lateral (de pe marginea apei) nu este posibil sau permis. În plus, dragarea prin împingerea aluviunilor din canale de protecție anti-inundații, canale de irigații, canale navigabile sau iazuri, are un mare avantaj față de alte metode: împingătorul (barca de împingere) restabilește corect fundul apei, îndepărtând depunerile și aplatizând suprafața, favorizând astfel curgerea și reducând frecvența operațiunilor de dragare și decolmatare.

C86-E este, la fel ca C86, potrivit în special pentru operațiuni în zone cu teren moale, nămolos. Operarea sa este extrem de eficientă în căi navigabile relativ lungi și drepte, dar poate negocia și viraje.

Conver C86-E este furnizat standard cu lame glisante, astfel încât nămolul și resturile vegetale să poată fi răzuite și împinse până la o adâncime de 2 metri. Lățimea de lucru a lamelor de împingere poate fi setată între 1,7 și 8 metri. Datorită designului unic, barca este puțin sensibilă la aluviuni dure și murdărie grosieră sau la obstacole. Cele două lame pot fi pliate și individual, astfel încât să se poată atinge o lățime de lucru minimă de 1,5 metri – aspect foarte benefic pentru lucrări pe căile navigabile înguste.

Conver C86-E este dezvoltat având în vedere eficiența, sustenabilitatea și ușurința în utilizare. Motorul electric de 17 kW (23 CP) face ca împingătorul (barca glisantă) să fie silențios și nu are emisii de fum/CO2. Este plăcut de lucrat cu el și, fiind mult mai puțin intruziv ca alte utilaje, este apreciat în comunități, în parcuri și rezervații. Acumulatorul poate fi încărcat de la rețeaua standard sau de la stațiile de încărcare auto, precum și de la o altă baterie externă.

Desigur, există o serie de accesorii adiționale disponibile pentru acest utilaj, care îl fac și mai versatil. Poate fi ajustat la cerințele și dorințele specifice unui client sau adaptat unui tip de operațiuni.

Vom reveni în curând cu informații adiționale și imagini.

 

Dimensiuni (Lxlxh): 8 x 2 x 1.3 m (transport)
Carenă (Lxlxh): 4,75 x 1,7 x 0,8 m
Lâțime de lucru: 1,7 – 8 m
Adâncime de lucru: 1,7 – 2,0m (depinde de lamele alese)
Greutate: De la 4.000 kg (fără scule de lucru adiționale)
Pescaj: Circa 0,5 m
Culori standard: Orange RAL2004 / Grey RAL7012
Motor: Electric – 17 kW (23 CP)
Clasă de emisii: Stage V
Mișcare înainte: Cu troliu extern
Instalație hidraulică: Pompă cu o viteză, 30 l/min
Viteză maximă de deplasare: 7 km/h
Imagini: CONVER, facebook.com/ConverMachine

Ozon Company reprezintă oficial în România producătorul olandez Conver. Pentru a vedea gama de produse Conver, poți vizita pagina dedicată: https://ozoncompany.ro/categorie/conver/

Importăm și comercializăm în România utilaje și echipamente pentru agricultură, acvacultură, piscicultură și întreținerea vegetației pe apă sau pe uscat (acostamente, taluzuri, diguri, canale, parcuri, alei etc.), disponibile pe ozoncompany.ro, precum și o gamă variată de sperietori și sisteme nonletale pentru îndepartarea păsărilor și animalelor sălbatice dăunătoare culturilor agricole, disponibile pe sperietori.ro.

Reprezentăm companii renumite pentru eficiență și fiabilitate. Ne adresăm atât utilizatorilor individuali și firmelor mici, cât și companiilor mari sau instituțiilor publice. Atuurile noastre sunt produsele de excepție, precum și seriozitatea cu care abordăm prezentarea, vânzarea și serviciile post-vânzare.