Waterking WK20 – cel mai mic excavator amfibiu din gamă. Agil și extrem de practic pe spații înguste.

Waterking WK20 – cel mai mic excavator amfibiu din gamă. Agil și extrem de practic pe spații înguste.

Practic pentru dragare sau chiar activități de cosit și curățare. Este un utilaj îngust, de doar două tone, ideal atunci când căile navigabile sunt prea puțin adânci pentru o barcă de cosit/împingere sau unde nu este posibil lucrul de pe țărm, din cauza amenajărilor recreative sau din pricina vegetației abundente.

 

Când spunem îngust, chiar înseamnă îngust. Excavatorul amfibiu Waterking WK20 are o lățime minimă de 1,47 metri și una maximă de 2,5 metri. Practic șenilele-ponton sunt mobile, putându-se depărta sau apropia una de cealaltă, în funcție de nevoi. Poziția cu lățime maximă este, desigur, cea mai stabilă pentru utilaj, însă excavatorul este operabil și poate executa lucrări chiar și în cea mai îngustă setare – o calitate extrem de utilă pentru spații strâmte.
Fiind foarte îngust, Waterking WK20 este și ușor de transportat, fără să fie nevoie de remorci speciale și transport în condiții de gabarit depășit.

Waterking WK20 poate fi folosit pentru dragare și decolmatare, pentru săpare, dar și pentru operațiuni de cosit, prin folosirea unei cupe cositoare cu coș pentru vegetație. Grație masei reduse și șenilelor late, cu suprafață mare de contact, WK20 poate opera ușor în zone mlăștinoase, unde solul nu suportă alte tipuri de utilaje.

Poate lucra eficient și în ape adânci de până la 1,1 m. Când excavatorul începe să plutească, practic este nevoie de echiparea cu pontoane suplimentare, în exteriorul șenilelor. Opțional se poate instala și un al treilea ponton, între șine.

Pontoanele suplimentare creează mai multă flotabilitate și oferă mai multă eficiență în timpul lucrului în apă. Acestea sunt echipate cu stâlpi hidraulici, care sunt acționabili din cabină. Adâncimea de lucru a acestui excavator amfibiu dotat cu pontoane suplimentare este de aproximativ 2,5 metri.

Exacavator amfibiu Waterking WK20 – dimensiuni standard:

• Lungime: 4 m;
• Lățime minimă: 1,47 m;
• Lățime maximă: 2,5 m;
• Lățimea șenilei-ponton: 0,62 m (dimensiunile unei șenilei-ponton: 4 x 0,62 x 1,2 m)
• Anvergură de lucru (braț articulat standard): 5 m;
• Înălțime (inclusiv cabina standard): 3 m;

Important:
• Excavatorul poate fi echipat rapid cu pontoane suplimentare, realizate din aluminiu;
• Waterking poate instala și cabine de brand: Doosan, Caterpillar, Komatsu, Hitachi, Volvo, Takeuchi, Yanmar și JCB;
• Fiecare utilaj poate fi personalizat în funcție nevoile specifice ale clientului;
• Există și o versiune mai mare a acestui excavator – Waterking WK55, care are 5,5 tone, șenile ponton de 87 cm, lățime variabilă cu prinsă între 2,25 și 3,22 metri și o anvergură mai mare, de 6,75 metri.

De ce Waterking?

Câteva dintre caracterisiticile care scot excavatoarele Waterking în fața altora:
• Utilajele amfibii Waterking sunt construite din oțel Cor-Ten și Hardox. Asta înseamnă că sunt de până la opt ori mai bine protejate împotriva coroziunii decât multe alte utilaje amfibii.
• Waterking oferă posibilitatea alegerii structurii superioare de la mărci cunoscute (inclusiv Doosan, Caterpillar, Komatsu, Hitachi, Volvo, Takeuchi, Yanmar și JCB). La cerere este posibilă chiar și instalarea unor cabine deja utilizate (nu noi).
• Trenurile de rulare concepute de Waterking exercită cu până la 50% mai puțină presiune pe sol decât cele ale concurenților. Pontoanele sunt mai largi, ceea ce duc la stabilitate și flotabilitate îmbunătățită.
• Excavatoarele amfibii sunt echipate cu un cilindru de tensionare, ceea ce înseamnă că șenilele pot fi întinse mai rapid și mai eficient. Iar cilindrul de tensionare este protejat, ceea ce înseamnă că există mai puține șanse de deteriorare și coroziune.
• Motoarele putere mare, fiabilitate foarte bună.
• Waterking folosește șenile de generație nouă, cu margini rotunjite, pentru a asigura o direcționare ușoară și reducerea daunelor la suprafață.
• Există opțiunea unor pontoane suplimentare mai mari, care facilitează utilizarea unor accesorii precum cupe mari, pompe de dragare sau powerpack-uri, fără a afecta stabilitatea utilajului.

Ozon Company reprezintă oficial în România compania Waterking BV, cu sediul și producția în Regatul Țărilor de Jos (Olanda). Pentru informații suplimentare despre produsele acestui experimentat brand, poți accesa pagina dedicată: https://ozoncompany.ro/categorie/waterking/

Importăm și comercializăm în România utilaje și echipamente pentru agricultură, acvacultură, piscicultură și întreținerea vegetației pe apă sau pe uscat (acostamente, taluzuri, diguri, canale, parcuri, alei etc.), disponibile pe ozoncompany.ro, precum și o gamă variată de sperietori și sisteme nonletale pentru îndepartarea păsărilor și animalelor sălbatice dăunătoare culturilor agricole, disponibile pe sperietori.ro.

Reprezentăm companii renumite pentru eficiență și fiabilitate. Ne adresăm atât utilizatorilor individuali și firmelor mici, cât și companiilor mari sau instituțiilor publice. Atuurile noastre sunt produsele de excepție, precum și seriozitatea cu care abordăm prezentarea, vânzarea și serviciile post-vânzare.