Herder One vine cu avantajul rotirii – braț articulat cu rotire utilă 230°, dar și cabină cu pivotare 180°, pe braț independent cu rotire 65°

Ozon Company • Herder One • Întreținerea vegetației pe marginea drumurilor și canalelor

Herder One vine cu avantajul rotirii – braț articulat cu rotire utilă 230°, dar și cabină cu pivotare 180°, pe braț independent cu rotire 65°

Dacă vorbim de întreținerea vegetației de pe marginea drumurilor sau canalelor, putem spune fără rezerve că olandezii de la Herder produc unele dintre cele mai bune brațe articulate din lume. Totuși dincolo de ele este Herder One, un utilaj dedicat, cu cabină rotativă și o mulțime de avantaje care-l urcă în vârful piramidei profesionale a acestui domeniu.

Herder One este un utilaj autopropulsat, complet echipat și extrem de versatil. A fost special conceput pentru operarea brațelor articulate și eficientizarea la maximum a utilizării diferitelor echipamente dedicate întreținerii vegetației de pe marginea drumurilor și canalelor.

Grație puterii ridicate, de 225 CP, Herder One este „un gigant” în clasa sa, dar chiar mai importante decât puterea sunt următoarele aspecte:

1. Rotirea postului de control

• Cabina este amplasată pe un braț care se rotește cu până la 65°, lucru care permite operațiuni din poziții variate și o ușurință mare în abordarea situațiilor mai complicate din teren.
• Cabina în sine se poate roti cu până la 180°,  fapt care oferă operatorului posibilitatea de a avea o imagine de ansamblu asupra lucrării și a împrejurimilor, amplificând precizia și siguranța.
• Rotirea și unghiul cabinei sunt independentă de accelerație și de direcția de mers.

2. Hidraulică de top

Unitatea hidraulică este integrată în utilaj, fiind prevăzută așa din faza de concept. S-a urmărit obținerea unei presiuni constante și optimizarea întregului sistem – operare, răcire, comutator, valve de control etc. – elementele importante fiind extrem de solide și constant îmbunătățite tehnic în funcție de feedback-ul profesioniștilor care operează utilajul.
Componente: o pompă cu senzor de sarcină pentru controlul brațului; o pompă cu senzor de sarcină pentru ajustarea cabinei, a legăturii frontale și a celor două unități DW; o pompă cu presiune înaltă controlată electric 130L/min, 330 Bar (nominal) și alte  două pompe cu presiune înaltă controlate electric 130L/min, 330 Bar (nominal).
Temperatura este menținută constantă printr-un răcitor acționat hidraulic, cu treaptă automată de inversare pentru a-și curăța singur aerul.

3. Flexibilitate mare, atașamente variate

Brațul articulat extensibil este unul foarte puternic – Herder Grenadier. Este montat lateral, în zona mediană, se poate roti cu utilitate de lucru până la circa 230° și poate fi combinat cu atașamente specializate pe diverse lucrări: cositoare, mulcere pentru sarcini grele, cositoare pentru parapeți, perii și altele.
Foarte important – în partea frontală a vehiculului poate fi montat un al doilea echipament atașabil, fie pentru lucrări alternative, fie pentru operațiuni efectuate simultan.

4. Herder One poate fi utilizat pe tot parcursul anului, la fel de ușor pe malul canalelor, precum și de-a lungul unei autostrăzi, pe un drum secundar sau pe un teren agricol.

Viteza sa de deplasare urcă până la 45 km/h, motorul cu șase cilindri dezvoltă 255 CP/1.800 rpm și 940 Nm/1.900 rpm, iar tracțiunea și direcția folosesc toate cele patru roți, echipate cu anvelope 600—70/R30 de 60 cm lățime. Există diferențial blocant, Blocare diferențială comutabilă (mecanică, stânga/dreapta) iar peste 20 km/h tracțiunea se face doar pe două roți.
Garda la sol a lui One este de 50 de centimetri, lucru care îl avantajează în condițiile unor terenuri mai dificile sau atunci când operează în arii cu vegetație abundentă. Are 4,8 metri lungime și 2,5 metri lățime, însă grație sistemului de direcționare, are un diametru de întoarcere de numai 9 metri. În funcție de dotări, înălțimea de transport poate fi între 3,65 și 3,95 metri, iar masa sa este de aproximativ 12,5 tone (incluzând un atașament standard).

Sigur că pachetul nu ar fi complet dacă cabina și mijloacele de control nu ar fi la standardele Herder. Operatorul vede excelent zona de lucru din cabina cu geamuri panoramice și lucrează în confort, cu gâtul și privirea orientate către înainte. Are scaun cu multiple reglaje și suspensie pneumatică, iar sistemul de control al brațului a fost conceput pentru precizie și se face prin intermediul a două joystick-uri, cu direcție tip HCC.

Practic, cu Herder One, lucrările de întreținere a vegeției pot fi abordate cu mai multă eficiență, cu agilitate și flexibilitate în orice tip de teren. Confortul operării permite lucrări de durată, vizibilitatea excelentă ajută la sporirea preciziei și, foarte important, la executarea lucrărilor în condiții de siguranță sporită.
Extrem de versatil și manevrabil, Herder One este un utilaj care trece foarte ușor de la lucrări de volum adiacente canalelor și șoselelor la lucrări de precizie în zone urbane sau pe aleile înguste ale parcurilor. 

Ozon Company reprezintă oficial în România producătorul german Herder. Pentru a vedea gama de produse Herder, poți vizita pagina dedicată: https://ozoncompany.ro/categorie/herder/

Importăm și comercializăm în România utilaje și echipamente pentru agricultură, acvacultură, piscicultură și întreținerea vegetației pe apă sau pe uscat (acostamente, taluzuri, diguri, canale, parcuri, alei etc.), disponibile pe ozoncompany.ro, precum și o gamă variată de sperietori și sisteme nonletale pentru îndepartarea păsărilor și animalelor sălbatice dăunătoare culturilor agricole, disponibile pe sperietori.ro.

Reprezentăm companii renumite pentru eficiență și fiabilitate. Ne adresăm atât utilizatorilor individuali și firmelor mici, cât și companiilor mari sau instituțiilor publice. Atuurile noastre sunt produsele de excepție, precum și seriozitatea cu care abordăm prezentarea, vânzarea și serviciile post-vânzare.