Herder Fish Protector la lucru – o inovație care reduce mortalitatea peștilor în timpul cosirii vegetației din canale

Herder Fish Protector la lucru – o inovație care reduce mortalitatea peștilor în timpul cosirii vegetației din canale

La fiecare cosire, riscul ca peștii din canale să moară intrând în zona de acțiune a cositoarei este destul de mare. Acest risc este diminuat considerabil cu ajutorul „Fish Protector” – dispozitive care emit lumină stroboscopică, ținând peștii la distanță.

 

În mod normal, în timpul operațiunilor de cosire a vegetației din șanțuri, canale sau căi navigabile, peștii pot fi loviți de dinții cositoarei sau pot ajunge în cupă, sfârșind pe mal odată cu resturile vegetale. Acest lucru a determinat oamenii preocupați de soluții ecologice și sustenabile de la Gebr. Toleneri să caute o soluție. Teste îndelungate au confirmat că soluția inovatoare este eficientă, motiv pentru care, în urma unui parteneriat cu Herder BV, Fish Protector a intrat în producție și poate fi atașat diverselor echipamente de cosire.

Dispozitivul brevetat constă în elemente care emit lumină stroboscopică, ținând peștii la distanță. Astfel, pe cupele de cosit Herder sunt atașate patru elemente luminoase care reduc mortalitatea peștilor cu până la 60%, în funcție de locație și condiții.
Ronald Melse, responsabil pentru vânzarea Fish Protector la Herder, concluzionează: „În sine, utilizarea luminii intermitente strălucitoare și imprevizibile pentru a speria peștii nu este nouă. Această metodă este deja folosită la centralele hidroelectrice și la stațiile de pompare. Și se dovedește că luminile stroboscopice de pe o cupă cositoare sunt extrem de eficiente. În apă dulce, efectul va fi mai mare decât în ​​apă sărată, deoarece numărul de pești în apă dulce este pur și simplu mai mare.”

În condițiile în care normele privind mediul inconjurător devin tot mai stricte și în contextul general de creștere a conștientizării publice referitor la problemele de mediu și ecologie, Fish Protector ajută companiile care lucrează în întreținerea căilor navigabile, a infrastructurii anti-inundație și a sistemelor de irigații să aibă o contribuție pozitivă. Un mic detaliu care face o mare diferență.

Ozon Company reprezintă oficial în România producătorul olandez Herder. Pentru a vedea gama de produse Herder, poți vizita pagina dedicată: https://ozoncompany.ro/categorie/herder/

Importăm și comercializăm în România utilaje și echipamente pentru agricultură, acvacultură, piscicultură și întreținerea vegetației pe apă sau pe uscat (acostamente, taluzuri, diguri, canale, parcuri, alei etc.), disponibile pe ozoncompany.ro, precum și o gamă variată de sperietori și sisteme nonletale pentru îndepartarea păsărilor și animalelor sălbatice dăunătoare culturilor agricole, disponibile pe sperietori.ro.

Reprezentăm companii renumite pentru eficiență și fiabilitate. Ne adresăm atât utilizatorilor individuali și firmelor mici, cât și companiilor mari sau instituțiilor publice. Atuurile noastre sunt produsele de excepție, precum și seriozitatea cu care abordăm prezentarea, vânzarea și serviciile post-vânzare.