Noua combină acvatică de talie medie Conver MC103

Noua combină acvatică de talie medie Conver MC103

Conver MC103 este cea mai nouă combină acvatică din seria MC. Este o combină de talie medie, concepută pentru cosirea și colectarea atât a ierburilor cu rădăcini, cât și a celor plutitoare în ape adăpostite, canale, râuri și lacuri. Desigur, combina poate fi folosită și pentru a îndepărta gunoiul plutitor de pe căile navigabile.

 

Deși compactă și concepută pentru manevrabilitate sporită, MC103 are o capacitate mare de încărcare de circa 8 metri cubi. Are o unitate de tăiere în formă de U care este acţionată hidraulic şi este reglabilă pe înălţime, oferind o capacitate suficientă pentru a îndepărta până la 2.500 kg de vegetaţie într-o singură operațiune.

Vegetația tăiată este transportată de la apă pe punte cu ajutorul unei benzi transportoare permeabile. Combina este dotată și cu un al doilea transportor pentru depozitarea pe punte, spațiul amplu disponibil pentru talia sa sporind eficiența fiecărei ieșiri la lucru. Descărcarea combinei are loc prin față, astfel încât operatorul să aibă o vedere de ansamblu și control deplin asupra ambarcațiunii. Materialul recoltat poate fi descărcat prin intermediul benzii transportoare fie direct pe terasament, fie într-un container.

Combina acvatica este perfectă pentru recoltarea buruienilor, însă poate „recolta” în egală măsură și materiale plastice sau alte deșeuri plutitoare de pe suprafețele de apă. Este fiabilă și manevrabilă, un atu important pentru operarea ei pe termen lung fiind și cabina confortabilă, cu o vedere foarte bună asupra ariei de lucru prin ferestrele panoramice. Printre echipamentele disponibile enumerăm aer condiționat, încălzire, radio și un panou de control ergonomic în cabină.

Conver MC103 este propulsată de un motor Hatz de 55 kW (75 CP), cu o eficiență de consum de circa 6-9 litri/oră. Are două elice anti-agățare de 40 cm, ajustabile pe înălțime. Pescajul este de 0,43 metri câd este goală, coborând până la 0,6 metri cu încărcare maximă – o adâncime excelentă pentru dimensiunile sale și capacitatea de încărcare.

 

Combina acvatica Conver MC103 – alte câteva informații tehnice:

Dimensiuni totale (L/l/h): 11,7/3,46/3,06 m;
Dimensiuni carenă (L/l/h): 10,6/3,46/2,96 m;
Masă: 10500 kg (10,5 t);
Capacitate de încărcare: 2500 kg (2,5 t);
Adâncinea de cosire: 0-1,7 m;
Lățimea de cosire: 2 m;
Înălțimea de descărcare: până la circa 2,3 m deasupra liniei de plutire;
Rezervor: 180 l;
Viteză maximă: 7 km/h;
Echipaj: 1 mașinist + 1 asistent;

Combina Conver MC103 este specializată în curățarea suprafețelor de apă. Înălțimea la care operează cupa de tăiere este ajustabilă, iar descărcarea se face rapid cu ajutorul unei benzi transportoare. 

Ozon Company reprezintă oficial în România producătorul olandez Conver. Pentru a vedea gama de produse Conver, poți vizita pagina dedicată: https://ozoncompany.ro/categorie/conver/