Herder Ecochopper – o nouă cositoare ecologică / mașină de tuns iarba

Herder Ecochopper • cositoare ecologică

Herder Ecochopper – o nouă cositoare ecologică / mașină de tuns iarba

Ecochopper este o nouă cositoare ecologică, o inovație promovată de Herder pentru gestionarea sustenabilă a vegetației. Este o mașină de tuns iarba care are încorporată o unitate de tocat și funcționează pe principiul unei mașini de tuns cu discuri. Are o serie de avantaje față de cositoarele cu biți / ciocane / lame rotite în jurul uni ax, în special când este importantă o abordarea durabilă a cositului, care urmărește să protejeze flora și fauna de distrugeri necontrolate. În plus, favorizează un consum redus și un impact mai mic asupra mediului.

 

Herder Ecochopper, produs introdus în gamă în 2022, nu are efect de aspirație în timpul cositului. Ca urmare, flora și fauna nu sunt aspirate în mașina de tuns, și nu sunt lovite și aruncate cu violență, rămânând pe pământ. Semințele sunt lăsate pe sol și au șansa de a regenera rapid vegetația, întreținând ecosistemul.

Tamburul (tăvălugul) care urmărește solul se adaptează la denivelări cu o mai mare acuratețe, efectul fiind un contact minim cu pâmântul în timpul cosirii. Prin urmare, vietățile care trăiesc pe sol și în sol vor suferi cât mai puține perturbări.

Ca o măsură suplimentară de protecție, unitatea poate fi echipată cu o perdea mirositoare, creată pentru a ține insectele la distanță în timpul operațiunii.

Grație tocătorului integrat, iarba cosită este mărunțită în bucăți de doar câțiva centimetri. Ea poate fi astfel colectată într-o singură trecere cu ajutorul unității de aspirare, reglată special doar pentru materie ușoară.

Cosind și tocând iarba în mod corect, aceasta poate fi procesată în compost sau poate fi folosită pentru a produce biogaz, hidrogen sau chiar hârtie sau mobilier.
Puritatea ierbii tăiate este un factor important pentru randamentul procesării, în special pentru obținerea biogazului – nisipul și solul provocând uzură în instalațiile de fermentație. Este esențial ca iarba tăiată să nu conțină particule de pământ sau nisip și ca firele de iarbă să fie reduse la doar câțiva centimetri – sarcini de care Ecochopper se achită excepțional.

Merită menționat și faptul că echipamentul are un necesar de putere redus, astfel încât se utilizează mai puțin combustibil –  avantajos pentru operator, dar esențial și pentru reducerea amprentei negative pe care utilajul o are asupra mediului.

Prin introducerea în gamă a acestei soluții inovatoare, Herder oferă încă o alternativă eficientă în ceea ce privește cositul, însă una care contribuie la protecția biodiversității, reducând la minimum impactul asupra florei și faunei din ariile cosite.
Gestionarea durabilă a vegetației este critică în zonele protejate, dar este importantă și în general, în contextul în care se încearcă o minimizare a influențelor negative pe care oamenii le au asupra naturii. 

Cositoarea Herder Ecochopper este disponibilă cu două dimensiuni de lucru: 165 și 120 cm. Ambele sunt acționate hidraulic și trebuie cuplate la sisteme care furnizează presiune la 250 bari (350 bari presiune maximă) și 120 litri/minut.

Ozon Company reprezintă oficial în România producătorul olandez Herder. Pentru a vedea gama de produse Herder, poți vizita pagina dedicată: https://ozoncompany.ro/categorie/herder/