Go anywhere, do anything – amfibia Conver C585

Go anywhere, do anything – amfibia Conver C585

Conver C585 este o amfibie agilă, dezvoltată pentru întreținerea șanțurilor, canalelor și iazurilor, independent de adâncimea apei.

În stare plutitoare, barca este acționată de două elice-sfredel anti-înfășurare, acționate hidraulic. În situațiile în care nu există apă suficientă pentru a pluti sau în zonele de uscat, C585 se deplasează cu ajutorul a două șenile din cauciuc cu lățimea de 450 mm și poate ieși singură din apă pe pante de până la 35°.

Amfibia Conver C585 vine standard cu un motor diesel Hatz, de 75 de cai putere. Toate funcțiile utilajului sunt acționate hidraulic. Un braț hidraulic din două segmente este montat pe punte, în partea din față, pentru acesta fiind disponibilă o serie de echipamente dedicate diverselor operațiuni posibile. Acest lucru face ca C585 să fie potrivită pentru tunderea malurilor, cosirea căilor navigabile, tăierea vegetației pe maluri și în apă (plante acvatice), curățarea resturilor vegetale și a gunoaielor plutitoare. Brațul standard este potrivit pentru cosire și lucrările de intretinere și amenajare. Un alt braț, opțional, mai solid și mai greu (C902) este disponibil, alături de alte accesorii, pentru lucrările de dragare.

Elicele sunt rezistente la impact și ajustabile pe înălțime (0,4 m), viteza motorului este controlată electronic, iar șenilele sunt servo-controlate prin pedale. Totodată, Conver a acordat atenție tuturor celorlalte detalii care fac din C585 un utilaj eficient și rezistent, optimizat pentru exploatare îndelungată: componente de calitate, cockpit practic și funcțional cu suprafețe rezistente la apă/umiditate și un scaun confortabil, suprafețe anti-alunecare pe punte, acces facil la motor și subansamble pentru intreținere și service.

 

Amfibia are o lungime de 5,1 m și o lățime de 1,9 metri, cântărind între 3.400 și 5.000 kg, în funcție de configurație. Sistemul hidraulic include pompe solide (1x LS pump 60 cc, 1x pump 8 cc, double closed system 2x 18 cc) și un rezervor hidraulic de 95 de litri.
Rezervorul de combustibil este de 80 de litri. Viteza maximă atinge 7 km/h pe apă și 8 km/h pe uscat.

Desigur, C585 nu e singura amfibie multifuncțională oferită de Conver. C580H, C550 sau C625H sunt alte modele polivalente, care de asemenea pot fi adaptate cerințelor specifice ale operatorului. Mai multe detalii despre ele, aici.