Protectorul peștilor

Herder Fish Protector

Protectorul peștilor

Herder BV aduce o nouă inovație pe piață, în domeniul întreținerii canalelor și șanțurilor.
Gebr. Tolenaars și Herder BV au semnat un acord conform căruia brevetul pentru Fish Protector MK01 va fi preluat de Herder B.V.

Cu Fish Protector se face un pas important în protecția peștilor în timpul operațiunilor de cosire și întreținere a căilor navigabile și nenavigabile, prin utilizarea lanternelor care se atașează cupei cositoare. Herder BV va prelua atât producția, cât și distribuția dispozitivelor care compun Fish Protector.

 

 

Managementul ecologic al apei

Întreținerea căilor de apă este crucială pentru eliminarea excesului de apă (de ploaie). Alături de dragare și decolmatare, tunderea șanțurilor are un rol extrem de important pentru păstrarea liberă a numeroaselor tipuri de căi de apă – canale și șanțuri –, asigurându-se astfel un debit bun de apă.

Utilajele și echipamentele de cosit produse de Herder sunt, ca și bărcile cositoare realizate de Conver, cele mai utilizate instrumente pentru curățarea de vegetație a căilor de apă. Cercetările recente au arătat că mortalitatea peștilor scade semnificativ grație folosirii protectorului de pește MK01, fapt care se potrivește perfect abordării celor două mărci dedicate eficientizării operațiunilor în cele mai bune condiții pentru mediul înconjurător.

În timpul unei lucrări de cosit, supraviețuirea florei și faunei este luată în considerare pe cât posibil. Codul de conduită impune, printre altele, să se utilizeze cât mai multe tipuri de echipamente prietenoase cu natura, iar speciile protejate să fie afectate cât mai puțin posibil.

 

 

Cosit favorabil peștilor

Cu Fish Protector MK01 puteți tunde vegetația de pe căile de apă protejând peștii prin utilizarea unor lămpi stroboscopice care proiectează lumină intensă. Blițurile vor alerta peștii, provocându-i să fugă din aria operațională. Acest lucru împiedică peștii să ajungă în cuțitul tăietor, în coșul de cosit sau în cositoare.

Lămpile Fish Protector sunt atașate direct pe coșul de tuns, pe cuțitul în T sau pe cositoare. Sunt de dimensiuni mici, sunt rezistente la șocuri și la zgârieturi. În funcție de calitatea apei, lumina lămpilor poate ajunge până la 5 metri – suficient pentru operarea în mai mare siguranță.

Prin utilizarea dispozitivului de protecție a peștilor se aduce o contribuție importantă la respectarea codurilor de conduită și a legilor care reglementează protecția mediului. Este un aspect extrem de important în special în ariile cu norme stricte și un număr mare de specii protejate. Însă mai presus de legislație, ne ajută să protejăm natura prin munca noastră – lucru important pentru noi toți.

Testele independente (efectuate de Fish Advice) arată că flash-urile de lumină provoacă peștilor o reacție rapidă, ceea ce reduce în mod semnificativ cantitatea de pește afectat. În plus, nu provoacă expulzarea pe distanțe mari a peștilor de pe căile de apă pe care se operează. Aceasta înseamnă că peștii rămân în habitatul lor natural.

 

Echipamente Herder și Conver dotate cu Fish Protector vor fi în curând disponibile și în România, prin Ozon Company SRL.