Poți draga cu o cositoare? Uite că da! După ce o echipezi cu o pompă de dragare

Poți draga cu o cositoare? Uite că da! După ce o echipezi cu o pompă de dragare

Barca de cosit Conver C485 este deja un utilaj extrem de practic și eficient, achitându-se cu brio de sarcinile care intervin în îngrijirea vegetației de pe canale, râuri și lacuri. Iată însă că poate mai mult decât să cosească. Folosind un echipament opțional produs tot de olandezii de la Conver, C485 se transformă într-o dragă foarte utilă pentru situațiile în care nu e nevoie de intervenție la scară largă.

Echipamentul de cosire atașat în partea frontală a bărcii se înlocuiește cu o pompă de dragare/decolmatare de tip absorbant-refulant. Această pompă are înălțime reglabilă de operare, fiind eficientă până la o adâncime de maximum 1,8 metri sub nivelul apei (linia de plutire). Totodată, echipamentul permite culisarea pompei dreapta-stânga, pentru eficacitate și manevrabilitate sporite. Are un debit mare, cu jet puternic, materialele dragate fiind direcționate prin suflare către o zonă adiacentă.

Pompa opțională este folosită pentru înlăturarea și transportul sedimentelor. Funcționează hidraulic și
este adecvată pentru mâl fin și poate suporta biomasă ușoară, cum ar fi frunzele și crengile subțiri. Are încorporat un cuțit cu rolul de a preveni înfundarea sistemului de captare al pompei, iar pentru stabilizarea bărcii și a pompei de decolmatare în timpul operațiunilor sunt folosite două picioare laterale frontale, reglabile pe înălțime.

Desigur, toate caracteristicile care fac cositoare C485 atât de apreciată – manevrabilitate, fiabilitate, funcționalitate, confort și siguranță pentru operator, precum și întreținere facilă – rămân valabile. Doar gama de operațiuni posibile se extinde, pompa atașată fiind un opțional util, ce oferă bărcii cositoare statutul de barcă multifuncțională.

Ozon Company - Conver C485 cu pompa de dragare
Ozon Company - Conver C485 cu pompa de dragare
Ozon Company - Conver C485 cu pompa de dragare

Mai multe detalii despre Conver C485 poti vedea aici. Nu ezita să ne contactezi dacă ești interesat de un astfel de echipament sau vrei informații suplimentare și recomandări.