Cositoarea Herder pentru drumuri și autostrăzi cu parapeți de protecție

Cositoarea Herder pentru drumuri și autostrăzi cu parapeți de protecție

Multe drumuri naționale importante au parapeți de protecție pe laterale, iar autostrăzile au pe centru rețele duble de parapeți metalici de protecție și stâlpi. Cu atâtea obstacole în cale, cosirea vegetației ar putea părea imposibilă sau măcar foarte greu de executat, eventual efectuată manual, încet. Totuși, dacă ești bine echipat, lucrurile stau cu totul altfel.

 

O cositoare special concepută pentru parapeți

Când ai experiență de zeci de ani în întreținerea vegetației pe drumuri și acostamente, era de la sine înțeles că trebuie găsită o soluție eficientă și pentru zonele cu parapeți metalici. Și iată că Herder propune o cositoare capabilă să rezolve rapid problema, chiar și în cele mai dificile situații.

Cheia o constituie concepția cu două brațe independente, cu dispozitive de tăiere foarte joase. Acționate hidraulic, acestea au discuri de tăiere performante și sunt capabile să tundă vegetația chiar și de sub glisierele amplasate foarte aproape de pământ. Lamele sunt prinse cu bolțuri astfel încât să se poată roti departe de orice obstacol, pentru evitrea deteriorării. Și, dealtfel, întregul dispozitiv este conceput pentru a putea urmări automat conturul stâlpilor de susținere ai semnelor sau balustradelor metalice, cu minimă intervenție din partea conducătorului.

Pentru a putea lucra în fiecare unghi, cositoarea anti-impact este echipată standard cu un cap de rotație hidraulic de 180˚ prin intermediul unui platan rotativ cu angrenaj melcat. Rotația rapidă a lamelor cosește mărunt vegetația și o descarcă printr-un jgheab aplasat în spate, invers direcției de mers.
În mod uzual, vegetația tăiată poate fi lăsată pe lateralele barierelor de siguranță, dar cositoarea Herder poate fi dotată și cu tubulatură în vederea aspirării în același timp cu procesul de cosire. Vegetația tăiată se aspiră în acest fel pentru transport și îndepărtare într-un container remorcă, atașat vehiculului.

Cositoarea este optimizată pentru a lucra cu ușurință în ariile cu parapeți și stâlpi, dar poate fi folosită la fel de eficient și acolo unde aceștia lipsesc, în zonele cu teren neted. Se atașează unui braț articulat prins pe un tractor sau pe un alt tip de vehicul pregătit pentru cuplarea unui braț articulat. Lățimea de lucru e de 150 cm (2×75 cm).

 

Efecte?

• Cosire eficientă și rapidă a zonelor altfel dificil de accesat;
• Vizibilitate mai bună pentru marcaje, dar și vizibilitate în viraje – sporirea siguranței rutiere;
• Ținerea sub control a vegetației din apropierea semnelor de circulație, asigurarea vizibilității bornelor reflectorizante aflate pe marginea, pe mijlocul și în alveolele drumurilor;
• Aspect îngrijit;
• Siguranță pentru operator;

Pentru detalii tehnice nu ezita să contactezi Ozon Company, reprezentanta companiei olandeze Herder BV.
Poți vedea mai multe echipamente Herder accesând linkul: https://ozoncompany.ro/categorie/herder/