Cositoare Conver C485 pusă la treabă

Cositoare Conver C485 pusă la treabă

Controlul vegetației acvatice este obligatoriu, și pentru sănătatea ecosistemului, și pentru menținerea deschisă a căilor navigabile, și pentru păstrarea unui aspect frumos, îngrijit, în special în zonele urbane sau recreative. Este vital și în mentenanța zonelor inundabile, vegetația lăsată să crească necontrolat putând afecta serios fluxul de apă și implicit modul în care sunt afectate comunitățile și terenurile agricole în cazul unor ploi intense sau a volumelor mari de apă venite din amonte. Barca cositoare Conver C485 este ideală pentru operațiunile de cosire și de întreținere pe apă.

Cu pescaj mic și o deosebită manevrabilitate pe spații reduse, cositoarea C485  este un instrument de lucru multifuncțional. Ea poate fi echipată cu o suită de echipamente optimizate după zeci de ani de experiență în cosirea și îndepărtarea vegetației. Alte echipamente auxiliare sunt disponibile, inclusiv o pompă de dragare, extrem de utilă pentru urgențe sau lucrări de dragare la scară mică, pentru care nu se justifică o intervenție cu utilaje de dragare de mare capacitate.

Barca cositoare Conver C485 la lucru în America

Compania olandeză Conver nu este activă doar în Europa, ci în multe tări ale lumii, inclusiv în Statele Unite. În clipul de mai sus (o filmare foarte bine făcută de Alamo Industrial), poți vedea o barcă de cosit C485 pusă la treabă în Carolina de Sud, unde este folosită în principal la îndepărtarea buruienile de aligator (Alternanthera Philoxeroides). Se mizează astfel pe o soluție controlabilă și durabilă pentru a preveni colmarea căilor navigabile fără utilizarea pesticidelor, care ar afecta serios alte viețuitoare – pești, păsări, reptile, mamifere acvatice.

Adițional am atașat și un clip de prezentare al bărcii cositoare C485 unde sunt vizibile multe detalii de construcție, dar și variate echipamente eficiente pentru întreținerea vegetației acvatice.

C485 este modelul de top din gama Conver și este potrivită pentru toate uneltele producătorului. Este construită din oțel cu o grosime de 3 mm și are doi pereți etanși la apă integrati în carenă. Aceasta separă compartimentul de comandă de prova și compartimentul motor.
Pescajul este de circa 0,4 metri, dimensiunile totale fiind 4,80 x 1,86 x 0,95 m. Propulsia se face cu melc anti-înfășurare.

C485-II are la rândul ei o punte complet închisă și un suport de echipamente cu sistem de eliberare rapidă în partea din față a bărcii –  pentru atașarea facilă a diferitelor unelte. C485-II vine cu un motor diesel modern de 48 CP, iar  toate funcțiile bărcii de cosit sunt acționate proporțional electric.

Cea mai recentă adiție în gama cositoarelor Conver o reprezintă C485-E. Această versiune complet electrică păstrează toate atuurile versiunilor cu motoare cu combustie internă, dar este incredibil de silențioasă și respectă cele mai recente norme de reglementare a poluării. Este un utilaj de mare importanță pentru Conver – produsul viitorului.

Ce poți face cu o barcă de cosit Conver C485?

• Tai stratul vegetal emers și submers de pe lacuri, râuri, iazuri, bălți, heleștee, canale de irigații, lacuri de acumulare, canale navigabile.
• Tai ierburi și buruieni de pe diguri și maluri.
• Aduni și îndepărtezi resturile plutitoare de pe suprafețele apelor (inclusiv gunoaie) și le depozitezi pe maluri sau în barje de colectare.
• Efectuezi mici operațiuni de decolmatare.

Ozon Company este reprezentant oficial al mărcii Conver, Olanda.
Nu ezita să ne contactezi pentru informații suplimentare referitoare la barca de cosit Conver C485. Mai multe informații, fotografii și filme găsești pe pagina dedicată, aici.
Poți vedea mai multe echipamente Conver pentru întreținere pe apă accesând linkul: https://ozoncompany.ro/categorie-utilaje-si-echipamente-intretinere-pe-apa/