Bate vântul frunzele, pregătim suflantele

Ozon Company • Suflante Votex

Bate vântul frunzele, pregătim suflantele

Ne place sau nu, toamna e aici. Sigur că încă ne bucurăm de zile călduroase și poate o evadare scurtă la mare pentru ultimele zile pe plajă, acum cât încă n-au început copiii școala, e mai importantă pe lista priorităților. Dar toamna nu rămâne mult în urmă, cu vântul și ploile ei, cu frunzele care vor umple în curând străzile, aleile parcurilor și curțile. Și vine momentul acela în care îți dorești să fi avut la dispoziție o suflantă foarte bună.

Prezentăm mai jos două dintre suflantele produse de Votex, în Olanda. Este vorba despre modelele mai mici și mai accesibile, puternice și extrem de practice .

Suflanta Votex B10P

Prima propunere este o suflantă autonomă, cu motor, instalată pe un șasiu cu roți și mâner. Suflanta B10P poate fi împinsă ușor oriunde, chiar și în locuri înguste, greu accesibile unor utilaje mai mari. E practică pentru terenuri mici (individuale), pentru comunități restrânse (cartiere rezidențiale sau localități foarte mici), pentru terenuri de sport sau complexuri sportive, dar și ca echipament auxiliar, cu care se poate lucra în paralel alături de alte echipamente mai mari, în parcuri sau pe alei publice.

Ce avantaje are?

Votex B10P este o suflantă ușoară și ușor de manevrat. Poate fi ghidată cu lejeritate în locuri mai greu accesibile suflantelor mai puternice, tip PTO – atașabile tractoarelor sau altor tipuri de vehicule.

Are capacitate mare, fiind de circa 5 ori mai puternică decât o suflantă de tip rucsac, care se poartă în spate.

Este excelentă pentru frunze, dar suficient de puternică și pentru crenguțe sau deșeuri ușoare.

Are un motor în patru timpi, mai silențios. Acesta este montat opus curentului de aer, astfel încât operatorul să nu sufere de la gazele de eșapament.

Mânerul este ajustabil în înălțime, iar șasiul este echipat cu roți cu rulmenți și cauciucuri cu aer, pentru stabilitate și confort în operare.

Fluxul puternic de aer al ventilatorului nu influențează direcția suflantei, grație roților dințate ameliorate. Contra-direcția nu mai este necesară.

Specificații: motor – Honda GX270 de 8,8 CP (4 timpi); greutate – 78 kg; dimensiuni – 73 x 68 x 78 cm; nivel de zgomot – 68 dB;

 

Notă: Votex produce și o versiune PTO a acestei suflante. Denumită Votex B10, ea se poate atașa unui tractor de mici dimensiuni. Este silențioasă, câtărește doar 67 kg și poate fi folosită pentru zonele și terenurile prea mari pentru versiunea împinsă B10P, împreună cu tractoare mici și compacte, cu motoare de la 10 CP în sus.

VIDEO

GALERIE DE IMAGINI

Suflanta Votex B20

La următorul nivel deasupra suflantelor B10, găsim suflanta Votex B20. Este o suflantă de tip PTO, adică se atașează arborelui de transfer al tractorului (Power Take-Off shaft), pentru transferul eficient al puterii mecanice între tractor și suflantă.

Votex B20 este potrivită pentru tractoare începând de la 20 CP și poate fi montată în față sau în spate. Totodată, B20 poate fi dotată cu câteva echipamente opționale precum o pâlnie de suflare rotativă la 180 de grade, un furtun de prelungire cu țeavă de suflare pentru trasee de biciclete sau un set de roți practice în urmărirea denivelărilor din teren.

Ventilatorul cu ghidare de aer face din B20 o mașinărie unică. Forma ventilatorului și carcasa ventilatorului forțează aerul spre exterior, fără pierderi de flux în interior.

În plus, pâlnia de aer a fost ajustată pentru a atinge un echilibru perfect între fluxul de aer și viteza aerului. S-a obținut astfel o cantitate mare de aer pentru a muta o cantitate mare de materiale, dar și o viteză ridicată pentru a ajuta eliberarea diverselor materiale de la sol. Acest lucru face ca suflanta Votex B20 să depășească în eficiență multe alte suflante mai mari și mai grele – avantaj foarte apreciat de profesioniști, care a propulsat suflanta ca lider de piață în segmentul său.

Suflanta Votex B20 este excelentă pentru ternurile de dimensiuni mici și medii, pentru parcuri, terenuri sportive, complexuri sportive și rezidențiale, localități mici, străzi și alei publice urbane unde utilajele cu gabarit mare intră mai greu.

Avantaje pe scurt:

• Suflantă puternică cu necesar modest de putere la ax;
• Presiune mare;
• Disponibilă pentru mai multe viteze și direcții PTO;
• Potrivită și pentru instalare frontală;
• Opțional – tren de rulare pentru adaptare la condițiile terenului;
• Opțional – ieșire de aer fixă de 125° pentru benzi înguste;
• Opțional – ieșire de aer rotativă hidraulică la 180°;

Specificații: categorie – IN și I, II; instalare – față sau spate; putere minimă la ax – 20 CP; turația axului – 540/1000; greutate – 98 kg; dimensiuni – 70 x 95 x 83 cm;

VIDEO

GALERIE DE IMAGINI

Pentru mai multe informații și oferte de preț, te rugăm să ne contactezi. Ozon Company este reprezentant oficial al companiei Votex în România.
Dacă vrei să vezi și alte utilaje și echipamente produse de Votex, accesează linkul: https://ozoncompany.ro/categorie/votex/