Adaptabilă, manevrabilă, practică: combina acvatică Conver MC101

Adaptabilă, manevrabilă, practică: combina acvatică Conver MC101

Când spui „combină” îți fuge gândul la un utilaj uriaș. Totuși de data asta nu e cazul, pentru că vorbim despre combina acvatică Conver MC101 – cea mai mică dintre combinele produse de experimentata companie olandeză.

 

Combina acvatică Conver MC101 are o carenă lungă de doar 4,75 metri și o lungime totală (incluzând cositorul) de 7,7 metri. Este un utilaj plutitor autopropulsat capabil să cosească, să colecteze, să transporte și să descarce ușor atât vegetație submersă cât și emersă, înrădăcinată sau plutitoare. Totodată, MC101 se descurcă cu plauri de mici dimensiuni sau cu deșeuri plutitoare de tot felul, pe care le colectează cu ușurință. Este o combină foarte potrivită pentru canale, râuri, lacuri și bălți, inclusiv cele cu adâncime foarte mică, pescajul ei fiind de circa 40 cm. Trece ușor și pe sub poduri grație înălțimii de maximum 2 metri deasupra luciului apei (măsurată fără încărcătură la bord).

Are un echipament de tăiere în formă de U, acționat hidraulic, foarte eficient chiar și pentru vegetație densă. Resturile vegetale sau deșeurile sunt aduse pe punte printr-o bandă rulantă, unde există și o a doua bandă rulantă.
Capacitatea de depozitare este mare pentru clasa ei – 750 kg (circa 2 metri cubi), dar foarte important este și faptul că descărcarea este facilă, prin față, mereu sub observarea și controlul operatorului. Prin modificarea poziției/înclinației transportorului frontal de încărcare, combina poate fi ușor descărcată pe mal sau pe o alta ambarcațiune / barjă / container plutitor.

Adâncimea de cosire este de maximum 1,2 metri iar lățimea tăietorului este de 1,5 metri. Buruienile sunt cosite astfel rapid și la o adâncime suficient de mare astfel încât, grație lipsei de lumină, plantele să crească mai încet înapoi.

Combina acvatică este echipată cu un motor diesel cu 4 cilindri, răcit cu apă, care are o putere maximă de 47,5 CP la 3.000 rpm. Funcționează cu un consum între 6 și 9 litri/oră și atinge o viteză maximă de 7 km/h. Operarea fără complicații este ajutată de elicea anti-buruieni și anti-înfășurare (optional dublă elice), elice ce-i asigură o manevrabilitate foarte bună și în ape cu adâncimi foarte mici și vegetație abundentă.

Operatorul este plasat în zona frontală, în lateralul benzii transportoare (babord) pentru o vizibilitate optimă în zona de cosire/recoltare/descărcare și beneficiază de comenzi hidraulice, ergonomice și rezistente. Operarea și întreținerea sunt simple, nefiind nevoie de pregătire amplă pentru un bun control.

Desigur, ca și în cazul celorlalte utilaje Conver, există diferite opțiuni de echipare și posibilitatea de a personaliza mini-combina în funcție de particularitățile importante pentru operator.

Ozon Company reprezintă oficial în România producătorul olandez Conver. Pentru a vedea gama de produse Conver, poți vizita pagina dedicată: https://ozoncompany.ro/categorie/conver/

 

Importăm și comercializăm în România utilaje și echipamente pentru agricultură, acvacultură, piscicultură și întreținerea vegetației pe apă sau pe uscat (acostamente, taluzuri, diguri, canale, parcuri, alei etc.), disponibile pe ozoncompany.ro, precum și o gamă variată de sperietori și sisteme nonletale pentru îndepartarea păsărilor și animalelor sălbatice dăunătoare culturilor agricole, disponibile pe sperietori.ro.

Reprezentăm companii renumite pentru eficiență și fiabilitate. Ne adresăm atât utilizatorilor individuali și firmelor mici, cât și companiilor mari sau instituțiilor publice. Atuurile noastre sunt produsele de excepție, precum și seriozitatea cu care abordăm prezentarea, vânzarea și serviciile post-vânzare.